10. Το Ψυγείο

Αν και δεν ευθύνεται για την δημιουργία του γυαλιού, η μπύρα ήταν ο λόγος πίσω από τις γυάλινες φιάλες που περιέχουν τα πάντα πλέον, από μπύρες, νερό, κέτσαπ, βρεφικό γάλα, έως και φαρμακευτικά. Αυτό είναι από τα πρώτα παραδείγματα της μεγάλης κλίμακας της μηχανικής παραγωγής, η οποία θα ανθίσει τόσο απίστευτα στην 20ο αιώνα. Ο Michael Joseph Owens ήταν ο άνθρωπος πίσω από το μηχάνημα. Ο Owens που δούλευε για την Libbey Glass καλέστηκε να διαθέσει το προϊόν για μαζική παραγωγή φιαλών μπύρας με μακρύ λαιμό. Μέχρι το 1903, είχε δημιουργήσει μια εμπορική μηχανή που μπορούσε να κατασκευάσει 12 γυάλινες φιάλες ανά λεπτό. Το 1912, μπορούσε να κάνει 50 ανά λεπτό. Το μηχάνημα που δημιουργήθηκε από τον Owens είχε διανεμηθεί πλέον σε όλο τον κόσμο από το 1915.
8. Η Παστερίωση και η Θεωρία των Βακτηρίων

7. Το Θερμόμετρο
Ο James Joule χρειάστηκε τους ειδικούς όρους και τις δεξιότητες που έμαθε στο ζυθοποιείο για να μετρήσει και να καθορίσει την θερμότητα μηχανικά. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος έπρεπε να είναι εξαιρετικά ακριβή. Κάτω από αυτές τους μοναδικούς περιορισμούς και λόγο διαδικασίας ζυθοποίησης, εκτελούσε τα πειράματα του, που επηρέασαν το σύνολο του τομέα της φυσικής. Ο Joule αναγνώρισε ότι χρειαζόταν ένα πιο ακριβή θερμόμετρο, δίνοντάς μας το μοντέλο του υδραργύρου που είναι το βασικό έως και σήμερα. Ίσως ακόμα πιο σημαντικό, το ότι ο Joule επινόησε τον λόγο της μηχανικής θερμότητας στο ζυθοποιείο του, η οποία τελικά έγινε η βάση της επιστήμης της ενέργειας.
Η κλίμακα pH είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης επιστήμης σε διάφορους τομείς. Καθορίζει την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του διαλύματος. Ένα pH 7 είναι ουδέτερο, και οτιδήποτε κάτω του είναι οξύ, ενώ οτιδήποτε υψηλότερο είναι αλκαλικό. Το 14 είναι το πιο αλκαλικό. Η κλίμακα περιγράφει επίπεδα για υγρά καλύτερα, μέσα στο σώμα ή στο πόσιμο νερό. Και όλα αυτά, χάρη σε μια ομάδα ανθρώπων που λάτρευαν την μπύρα, και επισήμαναν ότι δεν μπορούσαν να την μετρήσουν με συνέπεια. Απογοητευμένοι οι ζυθοποιοί της Carlsberg, δεν τους άρεσε καθόλου που δεν είχαν ένα πρότυπο μέτρο να περιγράφουν την οξύτητα του προϊόντος τους. Έπρεπε να χρησιμοποιούν υποκειμενικές απόψεις που δεν ήταν ακριβής. Η δημιουργία της κλίμακας τους έδινε τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ζύμωση της μπύρας, καθώς και να αποτρέψουν στον οποιοδήποτε να επαναλάβει τη διαδικασία παραγωγής και να πάρει το ίδιο αποτέλεσμα.
5. T-test

4. Διοξείδιο του Άνθρακα
Ο αέρας κάποτε πίστευαν ότι είναι μία ομοιογενής ουσία, όχι ο συνδυασμός των αερίων που ξέρουμε ότι είναι σήμερα. Όλα αυτά χάρη στην μπύρα όταν ο Joseph Priestley ανακάλυψε το διοξείδιο του άνθρακα. Και με αυτό, ανακάλυψε την ύπαρξη των μεμονωμένων αερίων. Ζώντας δίπλα σε μια ζυθοποιία, ο Priestley παρατήρησε ότι το φυσικό αέριο βυθιζόταν κάτω απο τα ζυμώσιμα μείγματα, δείχνοντας ότι ήταν βαρύτερο από τον αέρα γύρω από αυτό. Επιπλέον, παρατήρησε ότι σβήνει αναμμένο ξύλο. Ο Priestley βρήκε επίσης τον τρόπο για την παραγωγή χωρίς αλκοόλ, εφευρίσκοντας τα ανθρακούχα ποτά, και έτσι η μπύρα οδήγησε επίσης στη δημιουργία όλων των αγαπημένων μας ανθρακούχων ποτών.
3. Η Εποχή της εξερεύνησης
Τα ευρωπαϊκά ταξίδια, για να ανακαλύψουν και να αποικίσουν τη γη στην διάρκεια της Εποχής της εξερεύνησης, ήταν πολύ μεγάλα, με λιγοστές ευκαιρίες πολλές φορές να σταματήσουν σε ένα λιμάνι για ανεφοδιασμό. Έτσι, οι μερίδες στο πλοίο έπρεπε να διαρκούν αρκετό καιρό διότι το πλήρωμα θα πέθαινε από την πείνα στην διάρκεια του ταξιδιού. Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος άφησε τις ακτές της Ιβηρικής χερσονήσου για να αναζητήσει τον Νέο Κόσμο, τα τρόφιμα που περιλαμβάνονται επί του σκάφους, ήταν σκληρά τυριά, μέλι, ελιές, αντζούγιες και, φυσικά, πολλά βαρέλια και βαρέλια και βαρέλια μπύρας. Δεν ήταν παράξενο για έναν ναύτη να του αναλογεί ένα γαλόνι μπύρα την ημέρα. Το νερό χαλούσε, έτσι οι ναύτες την εποχή της εξερεύνησης δεν έπιναν τίποτα άλλο παρά μόνο μπύρα που άντεχε στα μακρινά ταξίδια τους. Και έτσι τα ταξίδια βρίσκαν τόπο και η ανθρωπότητα ανακαλύψεις...
Η άνθηση της αποικιακής Αμερικής δεν θα ήταν δυνατή χωρίς το αγαπημένο ποτό της Ιστορίας. Οι Ευρωπαίοι της εποχής δεν ήταν οπαδοί του πόσιμου νερού με αποτέλεσμα να πίνουν μόνο μπύρα. Για αυτούς που εγκαθίστανται Νοτιότερα υπήρχε συνεχώς ο κίνδυνος να μολυνθούν απο το νερό από επικίνδυνα παθογόνα. Κατά το 1600 όσοι ταξίδευαν στην Αμερική μία από τις βασικές ανησυχίες τους ήταν μην αρρωστήσουν πίνοντας νερό. Έτσι λοιπόν επειδή οι ναύτες φοβόντουσαν ότι θα τους πιουν όλη την μπύρα κατά το ταξίδι τους αποβίβαζαν βορειότερα (δηλαδή συντομότερα) απ' ότι ήθελαν οι ίδιοι. Εν συνεχεία και προς μεγάλη τους έκπληξη οι άποικοι ανακάλυψαν ότι το νερό εκεί ήταν νοστιμότερο. Το 1630 στην πολιτεία της Βιρτζίνια μάλιστα προς ανακούφιση όλων άρχισε να ετοιμάζεται και η πρώτη μπύρα! Η αποικία ήταν μη βιώσιμη με τα προηγούμενα ποσοστά θανάτων, αλλά η άφιξη του αλκοόλ διατήρησε την ζωή.
1. Κομμουνισμός

Post A Comment:
0 comments:
Αφήστε μας το σχολιο σας!