Ένα χρόνο τώρα οι ερευνητές χτενίζουν την βιβλιοθήκη του Αβαείου του Grimbergen. Όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το χειρόγραφο με την αυθεντική συνταγή της μπύρας που παράγονταν στο μοναστήρι από τα μεσαιωνικά χρόνια. Ακόμα και εθελοντές έχουν επιστρατευτεί για να ξεσκονίσουν τα αρχεία του ιστορικού μοναστηριού που θεμελιώθηκε το 1128. Και, παρά το γεγονός ότι έχουν μελετήσει περίπου το μισά, η φημισμένη συνταγή παραμένει, για την ώρα, άφαντη.

Παραμένει, φυσικά, το ερώτημα: Αν η συνταγή βρεθεί τελικά, πόσο αρεστό θα είναι το αποτέλεσμα στους σημερινούς καταναλωτές; Το θέμα δεν απασχολεί τους μοναχούς. Η επανίδρυση της μικροζυθοποιίας είναι γι’ αυτούς περισσότερο θέμα ιστορικής συνέχειας –η ζυθοποιία θα έχει μικρή παραγωγή, κυρίως για τους μοναχούς και τους πολυάριθμους επισκέπτες του αβαείου. Η μπύρα Grimbergen θα συνεχίσει να κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο με τη γνωστή συνταγή από τις μεγάλες ζυθοποιίες που έχουν το δικαίωμα χρήσης του σήματος.
source
Post A Comment:
0 comments:
Αφήστε μας το σχολιο σας!