Περί ''Αθλητών''

Περί ''Νευρικότητας''
"Η μπύρα είναι απ' όλα τα οινοπνευματώδη ποτά το πιο θρεπτικό. Η κατανάλωσή της, συνιστάται, όταν γίνεται με μέτρο, εναντίον της κόπωσης, της αϋπνίας, των αγωνιών, των φοβιών, των πονοκεφάλων και των καταπτώσεων, που είναι συμπτώματα άμεσης νευρασθένειας για όσους κουράζονται πολύ ή βασανίζονται". Sir James Crichton Browne, Διδάκτωρ Ιατρικής

"Για τις γυναίκες που πάσχουν από νευρική κούραση κλιμακτηρικής περιόδου, ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα κατά τα γεύματα, μπορεί να έχει μεγάλη αξία, γιατί επιδρά ως πικρό τονωτικό και παρέχει συγχρόνως μεγάλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών σε υγρά τροφή". Chalmers Watson, Διδάκτωρ Ιατρικής
"Δεν συνιστώ σχεδόν ποτέ βρώμιο ή υπνωτικά στους νευροπαθείς. Έχω τη γνώμη ότι είναι ασφαλώς προτιμότερο και για το στομάχι να πίνουν μπύρα", "Ο λυκίσκος είναι ένα καταπραϋντικό", "Για τις αδύνατες γυναίκες που υποφέρουν από αδράνεια του στομάχου και αϋπνίες, πρέπει να συνιστούμε τη μπύρα για το βράδυ. Επίσης, κατά την κλιμακτηρική περίοδο πρέπει να την προτιμούμε από το βρώμιο και τα υπνωτικά".Bernhard Aschner, Διδάκτωρ Ιατρικής
"Μερικές ποσότητες μπύρας με τα γεύματα ασκούν ευνοϊκή χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Αποτελούν, αναντίρρητα, ένα από τα επιθυμητά στοιχεία του διαιτολογίου, που οφείλουν να ακολουθούν τα άτομα που παρουσιάζουν πίεση του αίματος". S.Weiss Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΗΠΑ).
Περί ''Αϋπνίας''

Περί ''Αναιμίας''
"Οι ουσίες που βρίσκονται μέσα στη μπύρα, όπως η δεξτρίνη, το σάκχαρο και οι πρωτεΐνες, είναι τροφές μεγάλης αξίας. Δεν πρέπει επίσης να παραβλέπουμε την περιεκτικότητά της σε φωσφόρο και σε κάλιο που έχουν σημασία για την αιματοποίηση και τις αλλαγές των ιστών". Martin Hess Διδάκτωρ Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Ιένας
" Η περιεκτικότητα της μπύρας σε μεταλλικά άλατα ευνοεί την ανανέωση του αίματος και των ιστών". Linguerri Διδάκτωρ Ιατρικής, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Βενετία.
"Τα φωσφορικά άλατα και το κάλιο της μπύρας έχουν σημασία για την ανανέωση του οργανισμού. Ο φωσφόρος αποτελεί υλικό κατασκευής, χρησιμοποιούμενο για την διατήρηση των οστών, του κεντρικού νευρικού συστήματος και των πυρήνων όλων των κυττάρων. Το κάλιο επεμβαίνει στη διαμόρφωση των μυών και ευνοεί το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος". W. F. Christie, Διδάκτωρ Ιατρικής.
"Δίκαια, λοιπόν, η μπύρα θεωρείται σαν άμεσο ανακουφιστικό του οργανισμού". E. Vaillant, Διδάκτωρ Ιατρικής, Παρίσι.
Για Διάφορες παθήσεις
Μία γερμανική παροιμία λέει: "Die Brauerei ist die beste Apotheke", Η ζυθοποιία είναι το καλύτερο φαρμακείο. Η αλήθεια για τη διαιτητική και θρεπτική αξία της μπύρας είναι πια ένα επιστημονικό γεγονός όλο και περισσότερο αποδεδειγμένο. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι και αυτές μία πραγματικότητα και αναφέρουμε εδώ ατόφια αυτά που έγραψε ο καθηγητής C. Enders πριν από πενήντα περίπου χρόνια, τα οποία μοιάζουν αληθινά και προφητικά για την εποχή του:
"Η ζυθοποιία ανήκει κατά ένα τρόπο στο φαρμακείο. Η μπύρα είναι ένα λαϊκό ποτό που γεννήθηκε από ένα παλιό ιατρικό ένστικτο. Περιμένει να της αναγνωρίσει η σύγχρονη επιστήμη την αξία της ως φάρμακο". C. Enders, Διευθυντής του Επιστημονικού Σταθμού Ζυθοποιίας Μονάχου.
Ο γιατρός Hubert Guilpin αναφέρει μέσα από στατιστικές, πως το τρομώδες παραλήρημα των αλκοολικών, καθώς και η αλκοολική κίρρωση, ποτέ δεν συναντήθηκαν στους καταναλωτές μπύρας.Υπάρχουν κι άλλες αναρίθμητες και διαφορετικές περιπτώσεις, που η μπύρα αποτελεί ζωτικό στοιχείο για τους ασθενείς.

Οι Ιάπωνες ερευνητές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που δημοσίευσαν πέρσι, θέτουν το ενδεχόμενο πως ο λυκίσκος, ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας, είναι όπλο ενάντια στον καρκίνο. Λένε πως αυτό το κάτι που υπάρχει στη μπύρα και πιθανότατα προέρχεται από το λυκίσκο, εμποδίζει τη δράση των εταιροκυκλικών αμινοξέων. Έτσι, καταναλώνοντας μπύρα με καλοψημένο κρέας, το οποίο βρίθει καρκινικών κυττάρων, καταπολεμάται ο κίνδυνος μεταφοράς τους στο ανθρώπινο σώμα. Για το θέμα του καρκίνου αναφέρουμε επίσης τη δημοσίευση που έγινε παλαιότερα πάνω σ' αυτό: Οι Maison, Pourbaix και Camerman του Καρκινικού Ινστιτούτου του Καθολικού Πανεπιστημίου της πόλης Louvain, κατόρθωσαν να γιατρέψουν με χυλό κριθαριού τα δερματικά καρκινώματα σε ποντίκια. (Acta Biologica, 1941)

"Σε μια ομάδα καρδιακών, σε κατάσταση ανεπάρκειας με οιδήματα, όπως επίσης και σε 20 περιπτώσεις, μη καρδιακών, χορηγήσαμε μία δόση 670 γραμμαρίων μπύρας pilsen (2,8% vol.) κάθε μέρα. Στους περισσότερους καρδιακούς σημειώσαμε μία ελαφρά διουρητική ενέργεια. Συστήνουμε λοιπόν τη χορήγηση μπύρας στους καρδιακούς ως και στα άτομα με υπέρταση". C. Wallgren, Διδάκτωρ Ιατρικής / Εργαστήριο Clinique Central / Νοσοκομείο Saint Erik, Στοκχόλμη.
"Ο καθηγητής γιατρός Wilhelm Stepp κατατάσσει τη μπύρα μεταξύ των καλύτερων φαρμάκων για τη θεραπεία των καταγμάτων. Αφού εξέτασε τις θεραπευτικές ιδιότητες της μπύρας, ύστερα από αίτηση ενός ιατρικού γερμανικού περιοδικού, απέδειξε ότι η μπύρα είναι μία πλούσια πηγή σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει κυρίως ενεργητικές ουσίες εναντίον της πελλάγρας, καθώς και λακτοφλαβίνη, που δρα ευεργετικά κατά την ανταλλαγή της ύλης των οργανισμών. Ο καθηγητής Stepp συμβουλεύει να πίνει κανείς μπύρα στο φαγητό και τη συστήνει για τη θεραπεία της φυματίωσης και της αναιμίας. Βεβαιώνει ότι είναι πραγματικά απαραίτητη για να επισπεύσει τη θεραπεία των καταγμάτων". (L'Echo de la Brasserie, 1935).
"Η μπύρα ενδείκνυται σε μερικές περιπτώσεις δυσπεψίας των φυματικών, αναιμικών και αδενοπαθών (τότε η μπύρα μπορεί να είναι δυνατή τύπου stout, ή Μονάχου)". Επιτομή Διαιτητικής και ασθενειών Διατροφής, Παρίσι 1926. G. Mouriquand, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Λυών
"...κι εγώ ο ίδιος σε βαριές περιπτώσεις γρίπης, που συνοδεύονται από ανορεξία, συνέστησα δυνατή μπύρα ως φάρμακο και ως δυναμωτικό". G. Schuler - Hilbing, Διδάκτωρ Ιατρικής.
Είναι ατελείωτα τα επιστημονικά συγγράμματα πάνω στη μπύρα και στο ρόλο της σε όλες τις ασθένειες που βασανίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Κάπου θα πρέπει να σταματήσουμε, γιατί όπως είπαμε και στο 1ο μέρος, το θέμα αυτό αποτελεί από μόνο του ένα ολόκληρο βιβλίο. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και ας πειραματιστεί παρακολουθώντας τα αποτελέσματα πάνω στον ίδιο του τον εαυτό. Να μην ξεχνάμε βέβαια, πως όλα έχουν μέτρο και όρια και πως για να ευεργετηθούμε από τη θετική ενέργεια της μπύρας θα πρέπει να κρατάμε αυτά τα μέτρα στη ζωή μας.
Post A Comment:
0 comments:
Αφήστε μας το σχολιο σας!