Παρά την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και την δυνατότητα να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε πλέον μέχρι εν κίνησή τα βιβλία αποτελούν για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι ψυχαγωγίας. Η μυρωδιά της σελίδας και το ξεφύλλισμα ασφαλώς δεν μπορούν να αντικατασταθούν με καμία τεχνολογική εφαρμογή. Η βιβλιογραφία που σχετίζεται με την μπύρα στην χώρα δυστυχώς βρίσκεται σε εμβρυακά στάδια. Αντιθέτως η ξενόγλωσση παρουσιάζει πληθώρα βιβλίων με θέμα την σπιτική μπύρα, συνταγές και παρουσιάσεις που θα μας απασχολήσει σε επόμενο post. Παρακάτω θα δείτε 4 βιβλία, άλλα πιο παλιά αλλά νεότερα, γραμμένα στα Ελληνικά, που αποτελούν μια βάση για όποιον προτιμάει την γλώσσα μας.
Θεωρία και τεχνικές παραγωγής μπύρας για αρχάριους. Ο στόχος του βιβλίου είναι να σε μάθει να παρασκευάσεις μπύρα στο σπίτι. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη γνώση στο αντικείμενο. Το βιβλίο απευθύνεται στους αρχάριους ερασιτέχνες που έχουν την περιέργεια να μάθουν τις τεχνικές της σπιτικής ζυθοποίησης. Η ύλη έχει κατανεμηθεί έτσι ώστε να αρχίζει με την περιγραφή των υλικών και θεωρίας που χρειάζονται για να περάσεις διαδοχικά από το απλό στάδιο της παραγωγής με κιτ στο τελευταίο στάδιο της μπύρας με βύνη (all grain). Γίνεται επίσης περιγραφή των πιο γνωστών ζύθων καθώς επίσης και των προβλημάτων και της αντιμετώπισής τους, που πιθανόν να συναντήσει ο αρχάριος στην ζυθοποίηση.
Περιέχει συνταγές για την παραγωγή των συνήθων τύπων μπυρών μπύρας που παράγονται στις περιοχές όπου ομιλείται η γερμανική γλώσσα. Περιγράφεται λεπτομερώς πως μπορεί να παραχθεί μπύρα, με τις πιο απλές συσκευές και σκεύη που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, μπύρα γευστική, αφρίζουσα, φτιαγμένη με τη γεύση που προτιμάει ο ερασιτέχνης ζυθοποιός. Ο συγγραφέας δεν παραλείπει επίσης να πληροφορήσει και σχετικά με τα απαραίτητα θέματα που αφορούν τη φορολογία και τη νομοθεσία των τροφίμων και φυσικά επίσης και για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις για τον παραδοσιακό νόμο της καθαρότητας.
Post A Comment:
0 comments:
Αφήστε μας το σχολιο σας!