Η Ζυθοποιία: Στην περιοχή του Chiswick, δίπλα στις όχθες του ποταμού Τάμεση, παράγεται μπύρα από την Fullers τα τελευταία 350 χρόνια. Από την βικτωριανή περίοδο και πιο συγκεκριμένα από το 1845, χρονιά της έλευσης στη ζυθοποιεία του αρχιζυθοποιού John Turner, που ο Fuller καλεί, η βικτωριανή επιχείρηση επεκτείνεται αγοράζοντας 29 παμπ, γύρω από την περιοχή αλλά και στο κέντρο της πόλης του Λονδίνου. Καθώς αναπτυσσόταν ραγδαία στις αρχές του 19ου αιώνα, χρειάστηκαν κεφάλαια και το αποτέλεσμα ήταν η συνεργασία του John Bird Fuller, του Henry Smith και του JohnTurner, δημιουργώντας πια την FULLER’S, SMITH and TURNER. Ακόμη και σήμερα τα διάφορα είδη μπύρας που παράγονται στο εργοστάσιο του Δυτικού Λονδίνου, αποτελούν σήμα κατατεθέν για την βρετανική πρωτεύουσα. Άλλωστε και μόνο το όνομα London Pride, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, όντας η διασημότερη μπύρα στην Αγγλία.  Τρεις μπύρες από τη μεγάλη γκάμα του ζυθοποιείου έχουν ονομαστεί “Champion Beer of Britain”, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένα άλλο ζυθοποιείο μέχρι σήμερα.

Η Μπύρα: Η βρετανικού τύπου Pale Ale, από το Λονδίνο, με καστανόξανθο χρώμα στο σώμα, ισορροπημένη γεύση μεταξύ βυνών και λυκίσκων. Μέτριο σώμα και ασθενής ανθράκωση. Ιδανική για κατανάλωση σε ποτήρι Pint στους 8 βαθμούς Κελσίου. Είναι η κλασσική λονδρέζικη μπύρα. Με τον μυθικό Γρύπα, να προστατεύει τους πολύτιμους θησαυρούς της ζυθοποιίας η Fullers London Pride έγινε ένα παγκόσμιο σύμβολο της βρετανικής μπύρας. Η μπύρα που πρέπει να πιείτε οπωσδήποτε στο Λονδίνο σε βαρέλι cask σε κάθε Pub.

ΤύποςPremium Bitter/ESB
ΧρώμαΠορτοκαλοκόκκινο
Αλκοόλ4,7 %
ΖυθοποιίαFuller's
ΠροέλευσηΑγγλία
Reviewsratebeeruntappd



Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!