Η καινούργια σεζόν ξεκινάει στην Θεσσαλονίκη με 3ήμερο φεστιβάλ μπύρας!

''Θέλω να μάθω τα πάντα! Ποια είναι αυτή η μπυραρία? Γιατί κάνει το φεστιβάλ? Που βρίσκεται?'' Μην ανησυχείτε γιατί αν είστε φίλοι της μπύρας και μένετε στην πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης ή των γύρω περιοχών, ακόμα και αν βρεθείτε εκεί απο 20-22 Σεπτέμβρη είστε τυχεροί και θα τα μάθετε όλα εδώ στο Beeroskopio. Τυχεροί καθώς διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Μπύρας στο Beer Fabrica με την υποστήριξη καταξιωμένων ονομάτων στον χώρο της μπύρας. Ο Νίκος Χαλκίδης (ιδιοκτήτης) κατάφερε να έχει στο πλάι του για αυτό το event μεταξύ άλλων τους Chef Consulting Club, Hoppy imports co., Billias Beer import, Brewdog Greece, Amperiadis.

Ας πούμε λίγα λόγια πρώτα για την μπυραρία που φιλοξενεί το εν λόγο Φεστιβάλ. Το όνομα γεννήθηκε πριν από περίπου 4,5 χρόνια. Η παραγωγή του "εργοστασίου", άρχισε τον Ιούνιο του 2011, με σκοπό να αλλάξει την συνήθεια μπύρα-πίτσα ή μπύρα-λουκάνικα στους κατοίκους της συμπρωτεύουσας. Έμπνευση αποτέλεσε η ιστορία της λέξης Φάμπρικα που όπως πριν χρόνια θα θυμούνται οι παλιότεροι είναι τα εργοστάσια που δούλευαν σαν μετανάστες γιατί έφυγαν από την χουντική "κατοχή" της Ελλάδας. Πέρασαν τα χρόνια και το όνομα έμεινε σαν πείραγμα στους γνωστούς λαζογερμανούς που έλεγαν ιστορίες μέσα από της Fabrices, ιστορίες για το τι κολατσιό είχαν στα διαλείμματα, επηρεασμένοι από της συνήθειες της χώρας, λουκάνικα και σαλάμια σε διάφορες γεύσεις με συνδυασμό μπύρας της περισσότερες φορές. Προστέθηκαν αργότερα και τα Burger σε διάφορους συνδυασμούς και κάπως έτσι ήρθε η ιδέα για μια μπυραρία "Beer Fabrica". Με επιμονή και αγάπη στον σκοπό, γίνετε καθημερινή αναζήτηση σε νέες ετικέτες μπύρας από ζυθοποιίες (μικρές-μεγάλες) ανά την Ελλάδα και Εξωτερικό. Ταυτόχρονα δημιουργούνται μοναδικές γευστικές προτάσεις για να συνδυάζονται οι μπύρες αυτές!


Γιορτάζοντας την λειτουργία 4 χρόνων η πρόσκληση σε ένα μοναδικό festival μπύρας είναι γεγονός. Η μπυραρία ανοίγει τις πόρτες της στο 1ο festival που θα πραγματοποιηθεί στις 20,21,22 Σεπτεμβρίου ώστε να γνωριστούμε όλοι οι φίλοι της μπύρας από κοντά! Εκτός απο πόρτες όμως ανοίγουν και οι κάνουλες, οι οποίες τρελάθηκαν και προσφέρουν πρωτοκλασσάτες επιλογές μόνο με 2 ευρώ. Θα ρέουν Brewdog | Sirris | Septem | Corfu | John Martin | De Halve Maan Brauerei Heller | Del Borgo | Flying Dog | Rogue Ales | The Musketeers | Nomada που αναλύονται παρακάτω...


Η Μπυραρία βρίσκεται συγκεκριμένα στις Συκιές και μπορείτε να φτάσετε εκεί (τρέχοντας πρέπει...) απο το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις γραμμές 23 & 28 του ΟΑΣΘ & με τη γραμμή 8 από το Κορδελιό. Δυστυχώς δεν έχω επισκεφτεί ο ίδιος το μέρος και δεν θα μπορέσω ούτε στο φεστιβάλ (δεν μου το επιτρέπει η φύση της δουλειάς μου) αλλά δέχτηκα με χαρά να παρουσιάσω απο την σκοπιά μου αυτό το γεγονός που αποσκοπεί να φέρει τους μπυρόφιλους πιο κοντά και να εξαπλώσει ακόμα περισσότερο την κουλτούρα μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα μέσα απο το Beeroskopio να αναδεικνύονται σημαντικές προσπάθειες προώθησης της ποιοτικής μπύρας όπως αυτή όπου και αν πραγματοποιούνται! Εύχομαι καλή διασκέδαση και υπεύθυνη μπυροποσία!!!

Διεύθυνση: Επταπυργίου 69, Συκιές Θεσσαλονίκης
Τηλ2310209943
facebook foursquare 

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!