Τα Ροζ ελεφαντάκια

Η Ζυθοποιία: H ιστορία της Ζυθοποιίας Huyghe αρχίζει το 1906, όταν ο Leon Huyghe, αγόρασε τις εγκαταστάσεις μιας παλιάς ζυθοποιίας στο Melle, λίγο έξω από τη Γάνδη. Το ξεκίνημα της λειτουργία της ζυθοποιίας όμως έγινε αρκετά χρόνια αργότερα, το 1938, με την επωνυμία "Brasserie Léon Huyghe". Ορόσημο για τη Ζυθοποιία δεν είναι άλλο από τη χρονιά του 1985, όπου από τα ζυθοβραστήρια της Huyghes θα βγει για πρώτη φορά μια ale, η Artevelde, σε αντίθεση με τις τάσεις της εποχής! Tα Χριστούγεννα του 1989 η Huyghe απογειώνει κυριολεκτικά τη φήμη της, αφού κυκλοφορεί για πρώτη φορά η μπύρα που αποτελεί μέχρι και σήμερα το σήμα κατατεθέν! Η Delirium Tremens πρωτοκυκλοφόρησε τότε σ’ ένα μπουκάλι διαφορετικό απ’ όσα κυκλοφορούσαν έως τότε, βαμμένο άσπρο ματ, με σκουρόχρωμα στίγματα, ώστε να μοιάζει με τα γνωστά κεραμικά της Κολωνίας. Την ίδια χρονιά, κυκλοφορεί άλλη μια γνωστή πλέον μπύρα της Huyghe, η La Guillotine! Μια επετειακή μπύρα για τα 200 χρόνια από την Γαλλική Επανάσταση (1789)! Έκτοτε, η πορεία της Huyghe στο χώρο ήταν πράγματι πολύ αξιόλογη και στις μέρες μας αποτελεί το καμάρι της πανέμορφης Γάνδης στη Φλάνδρα! Το 1992 ιδρύθηκε η «Αδελφότητα των Ροζ Ελεφάντων» για την προώθηση της Delirium Tremens και άλλων μπυρών της ζυθοποιίας Huyghe - Melle. Η ζυθοποιία έχει δυνατότητα παραγωγής 350.000 εκατόλιτρα τον χρόνο και εξάγει σε 85 χώρες.

Η Μπύρα: Η Delirium Nocturnum είναι μια μαύρη Βέλγικη μπύρα. Πρόκειται για μια μπύρα που έχει υποστεί τριπλή ζύμωση χρησιμοποιώντας  3 διαφορετικά είδη μαγιάς και 5 διαφορετικά είδη βύνης. Είναι μια πλούσια σε γεύση μπύρα με κοκκινο-καφέ χρώμα και παχύ σκούρο αφρό που αφήνει στο ποτήρι λεπτά δάκρυα. Είναι διαυγής και έχει αρκετό ανθρακικό. Η μυρωδιά του αλκοόλ και του λυκίσκου γίνεται πιο έντονη όταν η μπύρα καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωματίου.

ΤύποςBelgian Strong ale
ΧρώμαΚαφεκόκκινο
Αλκοόλ8.5 %
ΖυθοποιίαBrouwerij Huyghe
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Η Μπύρα: Σκούρο βαθυκόκκινο χρώμα, με αφρό ελαφρώς ροζ, πυκνό και με διάρκεια. Απαλά φρουτένια αρώματα με νότες αμυγδάλου και βύσσινου ανακατεμένα με βύνη. Γλυκιά γεύση φρούτων που ισορροπεί ωραία μεταξύ της γλυκιάς και ξινής γεύσης. Έντονη αίσθηση από αλκοόλ που θυμίζει λικέρ cherry ενώ εξακολουθεί να είναι αναζωογονητική. Εξαιρετική μπύρα για επιδόρπιο.

ΤύποςFruit beer
ΧρώμαΘολό κόκκινο
Αλκοόλ8 %
ΖυθοποιίαBrouwerij Huyghe
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Η Μπύρα: Πίνοντας την, η γλώσσα και ο ουρανίσκος θερμαίνονται. Χαρακτηριστικά στρογγυλή γεύση. Έντονη, ξηρή και πικρή επίγευση με μεγάλη διάρκεια. Όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα με πυκνό αφρό που διατηρεί την έντονη αίσθηση ανθρακικού που βρίσκεται στο σώμα της μπύρας. Αυτή η μπύρα μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ευκολόπιοτη.

ΤύποςBelgian Strong ale
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ8.5 %
ΖυθοποιίαBrouwerij Huyghe
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!