Κάβες και e-shop που αξίζουν προσοχής ενός γνήσιου μπυρόφιλου
ΚΑΒΑ SORRY MOM
"Sorry Mom Liquor Store" ή αλλιώς φτηνή μπύρα στα όρθια. Το αδερφάκι του "Alcohole" στην Αγία Παρασκευή άνοιξε ως κάβα ακριβώς δίπλα του και ενδείκνυται για τους λάτρεις της μπύρας. Στην 'πάνω πλατεία' της Αγίας Παρασκευής υπάρχει μακρά ιστορία χρήσης της πλατείας από τους κατοίκους τα καλοκαιρινά βράδια καθισμένοι σε παρέες πίνοντας μπύρες περιπτέρου. Την ανάγκη αυτή θέλει να καλύψει η κάβα "Sorry Mom Liquor Store" από την οποία μπορείς να διαλέξεις από μια τεράστια ποικιλία ετικετών μπύρας σε απίστευτα χαμηλές τιμές, και φυσικά τις προσφέρουν παγωμένες! Αφού αγοράσεις μπύρα, μπορείς είτε να την πιεις στα όρθια έξω από το μαγαζί ακούγοντας και μουσικές από το διπλανό μαγαζί καθώς η κάβα δεν έχει μουσική, είτε να κατευθυνθείς προς την καταπράσινη πλατεία για να την πέσεις σε κάποιο παγκάκι. Ευγενέστατα τα παιδιά πίσω από το ταμείο μπορούν να σου δώσουν πληροφορίες γιατί με τόση ποικιλία μπορεί να χαθείς!
Διεύθυνση: Ελβετίας 21, Αγ. Παρασκευή
Τηλ.: 211-012 5312

HOUSE OF WINE
Όταν ο προπάππος Παναγιώτης Μανταφούνης ξεκινούσε στην Σάμο το 1873 την εταιρεία Οινοποιίας και Εξαγωγών "Maison du Vin", εξάγοντας στο Βέλγιο και στις Κάτω Χώρες τα φημισμένα Σαμιώτικα κρασιά που εμφιάλωνε στο Καρλόβασι, ασφαλώς δεν φανταζόταν ότι, μετά από 136 χρόνια τα δισέγγονά του θα κληρονομούσαν τόσο τις πρωτοποριακές του ιδέες όσο και την αγάπη του για το καλό, ποιοτικό κρασί. Αυτές οι ιδέες, αυτή η αγάπη είναι που ενώνει σήμερα τα δισέγγονά του, ανθρώπους νέους, με πάθος στην Πληροφορική, μαζί με έμπειρους γευσιγνώστες, καταξιωμένους marketers, στελέχη με πολύχρονη πείρα και γνώση της αγοράς, σε μια εξ' ίσου πρωτοποριακή και ενθουσιώδη προσπάθεια. Στη δημιουργία ενός ιστοχώρου που θα ικανοποιεί τόσο τις λειτουργικές ανάγκες της on line πώλησης όσο και τις γευστικές απαιτήσεις των πελατών και φίλων του κρασιού αλλά και της μπύρας. Πάνω απο 110 ετικέτες απο Ελλάδα και εξωτερικό φιλοξενούνται στην (ίσως) μεγαλύτερη ηλεκτρονική κάβα. Τέλος αξίζει να σημειωθούν τα άρθρα περί ζύθου που υπάρχουν στο site και εξυπηρετούν την ενημέρωση του καταναλωτή.  
Διεύθυνση: Ιθώμης 26, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210-6773315

CAVA CACTUS
Το ταξίδι στα αρώματα και τις γεύσεις ξεκινάει πίσω στο φθινόπωρο του 1993. Με έμφαση στη λιανική πώληση ο μικρός τότε ζεστός χώρος εξοπλίστηκε και γέμισε με επιλεγμένα προϊόντα. Με τη πάροδο του χρόνου, την απόκτηση εμπειρίας και γνώσης καθώς και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας, η CAVA CACTUS άρχισε να εδραιώνει τη παρουσία της στο χώρο του ποιοτικού αλκοολούχου ποτού. Η επέκταση των δραστηριοτήτων μας στη χονδρική πώληση ήταν το επόμενο βήμα. Το 1999 βρήκε τη CAVA CACTUS σε νέο μεγαλύτερο χώρο λιανικής πώλησης και κατάλληλα διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους. Η αναζήτηση νέων ποιοτικών προϊόντων και οι τάσεις της αγοράς μας ώθησε να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο τμήμα μπύρας με ποικιλία άνω των 150 ετικετών απ’ όλο τον κόσμο. Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες κατέχουν περίοπτη θέση στα ράφια μας. Η πιο πρόσφατη προσθήκη ήρθε να ολοκληρώσει τη πλούσια ποικιλία προϊόντων μας. Μια προσεκτική επιλογή σε Gourmet-Deli, παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα συνοδεύουν πλέον τέλεια το κρασί, το ποτό ή την μπύρα που θα επιλέξετε. Η παρουσίαση των προϊόντων στη νέα ιστοσελίδα, θα βοηθήσει να επιλέξετε απ΄ την άνεση του σπιτιού σας το προϊόν που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας. Οι άνθρωποι της Cava Cactus είναι πάντα στη διάθεσή σας με εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση να σας βοηθήσουν και στην επιλογή δώρου προσωπικού και επαγγελματικού.
Διεύθυνση: Κωστή Παλαμά 80, Νίκαια
Τηλ.: 210-4932901
Website

OAK CAVA
Ντιζαϊνάτη, ντυμένη με σκούρους τόνους, ζεσταίνεται με αρκετό ξύλο και ατμοσφαιρικό φωτισμό, αλλά κυρίως με το περιεχόμενο των ραφιών της που φτάνουν μέχρι το ψηλό ταβάνι. Ο,τι πρέπει να διαθέτει ένας χώρος liqueur and tobacco store έχει προβλεφθεί με λεπτομέρεια. Επιλέγεις τα κρασιά σου σε ένα γυάλινο "δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο" με συνθήκες συντηρητή. Από τον ισόγειο χώρο έχεις θέα στη μεγάλη αίθουσα γευσιγνωσιών του ορόφου, που θα διοργανώνονται τακτικά. Οι ετικέτες των κρασιών αυξάνονται μέρα με την ημέρα, με προσπάθεια να προστεθούν στις γνωστές ελληνικές και αρκετοί μικροί παραγωγοί. Περίπου 100 αφορούν κρασιά εισαγωγής, με αποκλειστική εισαγωγή της cantine Buglioni από τη Verona. Η συλλογή των ζύθων είναι εντυπωσιακή σε ελληνικές και ξένες ετικέτες (sapporo asahi, anchor steem/porter S. Francisco, Samuel Adams No 1 Mass.). Η μεγάλη συλλογή whisky είναι κατανεμημένη ανά χώρα, με την κάθε ετικέτα να συμμετέχει με όλες τις εκδόσεις της και ορισμένες φιάλες μοναδικές. Όλα τα αλκοόλ αντιπροσωπεύονται με πληρότητα, ενώ οι premium φιάλες εντυπωσιάζουν. Αλλά και ό,τι χρειάζεται ένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης mixologist βρίσκεται εδώ σε μεγάλη ποικιλία: σιρόπια, λικέρ, bitters, χυμοί Pago. Η γωνιά deli είναι περιορισμένη αλλά επαρκής, με εύστοχες επιλογές και σου δίνει τη δυνατότητα να συμπληρώσεις με στυλ ένα δώρο ή να ετοιμάσεις στα γρήγορα ένα πλήρες δείπνο στο σπίτι. Η Oak διαθέτει και τα απαραίτητα αξεσουάρ για δώρα ή για το σπίτι: από ποτήρια και καράφες κρασιού μέχρι humidors, τασάκια και αξεσουάρ πούρων, ποικιλία κεριών. Αναλαμβάνουν delivery σε όλη την Αττική αλλά και events supply.
ΔιεύθυνσηΛ.Κηφισίας 282 και Ύδρας, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210-6858078
Website

ΚΑΒΑ ΔΡΟΣΙΑ
Η Κάβα Δροσιά είναι μία εταιρεία εμπορίας και διανομής αλκοολούχων και μη ποτών, που δραστηριοποιείται στη λιανική και στη χονδρική πώληση. Ξεκίνησε το 1981 στο σημείο που βρίσκεται και σήμερα, στη Δροσιά Αττικής και διευθύνεται από τους ιδιοκτήτες της, Λευτέρη και Μανώλη Γεωργιλάκη. Οι εξάδελφοι Γεωργιλάκη απέκτησαν από νέοι επαγγελματική σχέση με τα ποτά, μέσα από την ιστορική ταβέρνα της Δροσιάς «Μήτσος Πεϊνιρλί», που ανήκε στην οικογένειά τους και ήταν ακριβώς δίπλα στην τοποθεσία που βρίσκεται η σημερινή κάβα. Μέσα από την εστίαση, οι εξάδελφοι Γεωργιλάκη διέγνωσαν την ανάγκη που υπήρχε στην περιοχή για μια κάβα υψηλού επιπέδου, που θα εξυπηρετούσε τόσο τη χονδρική όσο και τη λιανική. Έτσι, ίδρυσαν την Κάβα Δροσιά, με ένα κεντρικό πιστεύω: «Αξία στον πελάτη». Επειδή όμως όλα εξελίσσονται και αλλάζουν, η Κάβα Δροσιά δεν αρκείται στην εξυπηρέτηση των αναγκών της πελατείας της. Παρακολουθεί στενά τις τάσεις, για να προβλέπει τις νέες ανάγκες των πελατών της, φροντίζοντας να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, ώστε η εξυπηρέτηση που προσφέρει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Το 2004 επεκτάθηκε σε νέους χώρους, που στεγάζουν τις κλιματιζόμενες αποθήκες της εταιρείας και τα γραφεία της. Στην Κάβα Δροσιά εργάζονται συνολικά 22 άτομα, που εκπαιδεύονται συνεχώς, ώστε να παρέχουν τα μέγιστα. Έχει ήδη διαγράψει πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία. Σταδιακά και με σύνεση, από μικρή, συνοικιακή κάβα, που στηριζόταν μόνο στην εντοπιότητα, έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες εταιρείες του χώρου της στο λεκανοπέδιο Αττικής. Οι μπύρες στην Κάβα Δροσιά είναι περισσότερες από 100, ενώ την υποστήριξη της εταιρείας έχουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες. Κατά τα άλλα, στα προϊόντα αυτής της κατηγορίας υπάρχουν οι γνωστές φίρμες του κόσμου, αλλά και μπύρες μοναστηριακές, μικρής παραγωγής, χωρίς ή με πολύ αλκοόλ κ.ά.
Διεύθυνση: Λ. Σταμάτας 3, Δροσιά Αττικής
Τηλ.: 210-8142947
Website

Πηγές: Από τα sites και About sorry mom (liquor store) and OAK
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!