Η Ζυθοποιία: Η ζυθοποιία του κόμη von zu Arco-Zinneberg μετρά μία παράδοση πέντε αιώνων στην μπύρα. Η πρώτη γραπτή αναφορά στην ζυθοποιία του κάστρου του κόμη γίνεται το 1567 ενώ το 1826 ξεκινά η παραγωγή της πρώτης Weiss μπύρας. Το 1922, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η ζυθοποιία Arco γίνεται χορηγός και διοργανωτής μεγάλων περιφερειακών γιορτών ενώ την τελευταία 20ετία συγχωνεύεται με άλλα ζυθοποιεία, από τις γύρω περιοχές, με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί στο ακέραιο την αρχική της αυθεντικότητα. Παραμένοντας πιστή στις βαυαρικές ρίζες της και με γνώμονα την παράδοση, την ποιότητα και την μοναδικότητα των παλιών συνταγών, η Arco εξελίσσεται συνεχώς. Στις μέρες μας, το υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της, στο Moos της Κάτω Βαυαρίας, παράγει 150.000 εκατόλιτρα με το 80% της παραγωγής να κατέχουν πέντε μοναδικά είδη Weiss μπύρας ενώ παράγει, επίσης, αυθεντικές βαυαρικές μπύρες Lager και Pils, Hell (ξανθιές), Dunkel (σκούρες) και χωρίς αλκοόλ. Οι μπύρες της Arcobräu διατίθενται στην Βαυαρία, σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, ενώ εξάγεται με κύριες χώρες την Αυστρία, την Ιταλία, την Κορέα, τις ΗΠΑ, και την Κίνα.

Η Μπύρα: Υψηλής ποιότητας Weiss μπύρα με μοναδικό μπουκέτο από αρώματα μαγιάς και φρούτων ενώ η γεύση της είναι πικάντικη, αφρώδης, μαλακή και γλυκιά (με πινελιές μπανάνας που αυξάνονται) και με ένα άγγιγμα λυκίσκου στην επίγευση. Η απαράμιλλη ποιότητά τους είναι η μαγιά τους που προέρχεται από την μεγαλύτερη τράπεζα μαγιάς στον κόσμο - και χρησιμοποιείται μία και μόνη φορά! Μία μαγιά που συνδυάζεται με υψηλής ποιότητας κριθάρι αλλά και τον παγκοσμίου φήμης βαυαρικό αρωματικό λυκίσκο, από το Hallertau.

ΤύποςGerman Hefeweizen
ΧρώμαΒαθύ θολό χρυσαφί
Αλκοόλ5.3 %
ΖυθοποιίαArcobräu Gräfliches Brauhaus
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!